Induser logo

Injectie Smeersystemen

Precisie Injectie Smeersystemen

standaard smering doorsnede precisie smering doorsnede
Standaard smering Injectie smering
smeerapparaat lubricator Master Pneumatic serie 380 single point lubricator Master Pneumatic

 

 

Staan sommige delen van uw pneumatische systeem droog en / of lopen andere delen over van de olie dan is dit de oplossing!

Standaard smering is een ongecontroleerde smering. Olienevelaars (ook de zogenaamde "micro" of "mist" uitvoeringen) smeren vooral leidingen en andere delen van uw pneumatische systemen waar dat niet nodig is. Op sommige plaatsen bevindt zich geen olie, terwijl de olie zich op andere plaatsen ophoopt. De Serv-Oil Precisie Injectie Smeersystemen zijn erop gericht om de exacte dosering olie op precies de juiste plaats te geven. Dit betekent een langere leverduur van uw apparatuur en veel minder vervuiling. Zowel pneumatische cilinders als de zogenaamde "airtools" laten een duidelijk langere levensduur zien ten opzicht van het gebruik van normale olienevelaars.

Hieronder een kleine technische uitleg over dit systeem. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen indien u een uitgebreide uitleg wenst.

 

Doorsnede Servometer injectie precisie smering

Doorsnede Servo-Meter

 

De basis van het systeem wordt gevormd door de zogenaamde Servo-Meter. Deze geeft een zeer nauwkeurig gedoseerde hoeveelheid olie op het moment dat er een luchtdrukpuls gegeven wordt. De ingestelde hoeveelheid olie en het aantal drukpulsen bepalen dus de werking.

De hoeveelheid olie is afhankelijk van het type Servo-Meter: 1 druppel-type (standaard), 0,5 druppel type of 2 druppel type. Bij een drukpuls zal een 1 druppel-type dus 1 druppel olie geven bij de instelling maximaal. Deze instelling is door middel van een draaiknop te regelen van maximaal (in dit geval 1 druppel) tot minimaal 10%. Dit gebeurt in 45 goed instelbare stappen van 2%.

De drukpuls van bijvoorbeeld een stuurventiel voor een cilinder kan gebruikt worden om de Servo-Meter aan te sturen. In de praktijk blijkt echter dat de Servo-Meter meestal met minder drukpulsen optimale resultaten bereikt. Er kan dan een zogenaamde COUNTER geplaatst worden. Deze kan worden ingesteld op 1, 5 of 10. Bij instelling op 5 van de counter zal deze 1 op de 5 drukpulsen aan de Servo-Meter doorgeven. Bovendien kunnen 2 counters in serie geplaatst worden zodat ook de waarden 25, 50 en 100 bereikt kunnen worden. Indien er geen pulserende luchtdruk aanwezig is kan gebruik gemaakt worden van een zogenaamde FREQUENCY GENERATOR.

De documentatie kunt u hier vinden.

Master Pneumatic heeft zelf een uitgebreide informatiefolder geschreven met betrekking tot de Servoil systemen. Klik hier.