Induser logo

Waterslagdempende Gamma Afsluiters

Het werkingsprincipe:waterslagdempende gamma afsluiter
In tegenstelling tot de meeste andere indirect gestuurde ventielen, maken de GAMMA-afsluiters geen gebruik van een vlak membraan, maar van een diabolo vormig membraan, welke zich bij bediening soepel om een eveneens diabolo vormige korf sluit. Dit eenvoudige, gepatenteerde, werkingsprincipe heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van de gangbare vlakmembraan afsluiters.

De voordelen:
Vrijwel geen waterslag. Dit draagt bij tot het minder vibreren van het leidingwerk, wat minder geluidsoverlast oplevert en het leidingwerk spaart.

Een vrijwel rechte doorstroming draagt bij tot het verminderen van het doorstroom geruis.

Compacte inbouwmaten. De vorm van het membraan zorgt ervoor dat een relatief grote doorlaat kan worden verkregen ten opzichte van de inbouwmaten. Bovendien zijn er diverse manifolds beschikbaar, wat nog meer bijdraagt aan het compact imbouwen. Ook zorgen de compacte maten voor een gering verbruik van grondtstoffen, dus de ventielen zijn tegen redelijke kosten te produceren.

De mogelijkheden:afsluiteenheid

GAMMA afsluiters zijn leverbaar in de aansluitmaten G3/8" t/m G2", in vele uitvoeringen, zoals normaal gesloten, normaal geopend, zowel elektrisch als pneumatisch bediend. Als materiaal kan gekozen worden uit messing, messing vernikkeld en RVS. Voor de afdichtingen zijn NBR, EPDM en VITON beschikbaar.

Documentatie:
Voor de messing (vernikkelde) ventielen klikt u hier.

Voor de RVS ventielen klikt u hier.

Voor de magneetspoelen klikt u hier.